Biologiskt är det en unik människa i livmodern

Den nya människan har exakt samma värde som du och jag, vi har bara olika åldrar. Jag har försökt debattera ämnet abort med lite olika resultat. På min Facebook-profil låg debatten uppe knappt tre timmar innan jag blev ombedd att plocka ner den med motiveringen: ”Du kan ju inte kalla folk för mördare”. Jag fick positiv respons också, de som tyckte det var bra att jag tog upp ämnet.

Visst finns det tillfällen när en kvinna kan tycka att en abort är enda utvägen. Men det finns hjälp att få. Man kan kontakta Livlinan (anonymt). Känner man efter det att man inte kan behålla barnet i alla fall kan man sätta upp barnet för adoption. Det finns många par i detta land som inget hellre vill än att bli föräldrar men som inte kan av olika anledningar.

I vissa kulturer dödas den oskyldiga kvinnan om hon blir våldtagen för att hon har dragit skam över familjen. I Sverige dödas det oskyldiga barnet i stället. Båda sätten är lika fel.

Kvinnan har rätt till sin egen kropp, men när man gör en abort så går det ut över en annans kropp.

Biologiskt och vetenskapligt är det en unik människa i livmodern. Barnet har två mänskliga föräldrar och hela den dna-uppsättning som den kommer ha för resten av livet. Det enda som behövs för att den ska växa till är näring, värme och skydd.

Under de 40 år som Sverige har haft fri abort har över en miljon människor förintats. Livmodern som borde vara den säkraste platsen på jorden för ett barn har förvandlats till en dödskammare, utan nödutgång.

I en abort så är det alltid en människa som dör, i värsta fall dör även mamman till barnet. 

Annons

2 kommentarer

 1. Det du påstår är helt enkelt osant. Ett foster är biologiskt inte annorlunda än cancer fram till 22 veckan. Saknar medvetande och är helt beroende av värdorganismen liksom cancer. Du får akta dig då du kliar dig på näsa så du inte dödar potentiellt liv – enligt hjärnforskaren Sam Harris.

  Gilla

  • Från befruktningen så är det en människa det handlar om. Bara 21 dagar efter befruktningen så börjar barnets hjärta slå, vid den tidpunkten vet de flesta inte ens om att de är gravida ännu. Allt som gäller den nya människan är bestämt från dag ett, hur lång han/hon kommer bli, hårfärg, ögonfärg etc.

   Barnet har två mänskliga föräldrar, eller? Alltså är deras avkomma också en människa.

   Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s