Kärleken som verkade omöjlig

Foto: LoveNepal
Foto: LoveNepal

Här är världens kanske lyckligaste par. De går runt på stadens gator hand i hand och visar stolt upp sin kärlek. Det är snart tre år sedan de träffades för första gången.

Kvinnan har ett omänskligt förflutet bakom sig. Hon blev såld av sin släkting och bodde på olika bordeller i fyra år. När hon kom till våra hem var hon helt vild, hon slogs med knivar och hennes hat mot män var väldigt stort, vilket är helt förståeligt. Men sen fick hon höra att för att kunna gå vidare kan det vara bra att förlåta. Hur galet det än låter, och trots alla tusentals män som gjort henne illa, började hon sakteligen praktisera detta.

Det tog månader, det kom bakslag men för varje dag som gick togs små steg framåt. Nästan två år senare blev här små stegen så stora att hon lärde sig att att förlåta och börjat fatta tycke för en helt underbar man. Mannen visste om hennes förflutna, han visste att hon tillhörde de ”kastlösa” i Nepal. Han förstod att han skulle riskera att bli utfryst av sin familj. Men han struntade i det, han följde sitt hjärta och insåg att det här var kvinnan i hans liv.
För drygt ett år sedan stod man framför ett altare i Nepal och lovade varandra evig trohet. Hela lokalen var fylld av tårar.

Kvinnan, som vid 14 års-ålder hade blivit såld av en släkting, ville visa hur stark hon nu var. Därför valde hon att bjuda in denna släkting till bröllopet. När de träffades dagen efter, tillsammans med hela släkten, bröt kvinnan som sålt henne ihop. Tårarna rann över allt som hon tidigare gjort.

Det finns en kraft i kärleken som är starkare än all den här världens mörker.

Dela gärna vidare den här berättelsen.
Tillsammans kan vi förändra!

Jonathan Alfvén
LoveNepal

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s