Fråga Coachen: Kommer Jesus snart?

Fråga:

Det känns som Jesu återkomst är nära… Vad tror du? Jag känner rädsla inför det som komma skall, samtidigt som jag ju önskar att ondskan skall förintas…

Svar:

Ja, det tror jag också. Redan när Jesus gick här på jorden så lovade han att han snart skulle komma tillbaka. Nu är det över 2000 år sedan och jag tror ju att vi är närmare den tiden nu än någonsin. Jag förstår din rädsla och jag har ju själv levt i den. Jag har vuxit upp med domedagspredikningar och ett rädslobudskap inför den sista tiden. Skrämsel och hot som har fått tiden före Jesu återkomst att målas upp i dystra och svarta färger.

Men jag skulle vilja ge dig lite annat att tänka på. Jag tror inte att det är Guds avsikt att vi ska vara rädda inför framtiden. Istället är det hopp och glädje som kännetecknar det som ska komma. När mörkret skingras så blir det ju ljust!

Vi får ju ständigt rapporter om fler tsunamis, fler orkaner, fler krig, mer nöd, människor på flykt, stora länder som går i konkurs – ja en värld som verkar brinna upp. Det är så lätt att bli rädd för allt det och låta det skölja över som en våg av hopplöshet.

Det är alarmerande med allt det som händer. Och det värsta är att mycket av allt det här beror på den livsstil som vi har valt. Koldioxidutsläpp orsakar klimatförändringar som leder till naturkatastrofer. Att vi väljer billiga varor framför dyrare kan orsaka krig och nöd i andra länder. Att vi fokuserar på ägande och att spendera pengar vi lånar till orsakar ekonomiska kollapser.

Vi bokstavligen konsumerar oss mot katastrofen.

Och allt det här finns ju nedtecknat som profetior i Bibeln. Det är svårt att blunda för det.

Samtidigt har vi vårt egna val. Vi har möjlighet att förändra vår livsstil. Vi kan börja ta ansvar för hur vi lever, hur vi konsumerar, vad vi väljer att säga, göra och tänka. Vi kan förändra genom att i det som vi själva har ansvar och kontroll över göra annorlunda.

Som mänsklighet har vi tidigare tillsammans gjort åtgärder som faktiskt räddade ozonskiktet. Nu pratar vi om miljöförstöring som orsakas av koldioxidutsläpp. Vi kan påverka det genom att välja närodlat, äta mindre kött, ta bussen och cykeln istället för bilen och så vidare. Och genom att ställa krav på företag att de också ska ta sitt miljöansvar.

Hopplösheten och depressionerna ökar bland framförallt unga. Med tanke på den påverkan vi ser från alla håll, allt negativt som flödar mot oss, så är det inte konstigt. Det vi var och en måste förstå är att vi själva har inflytande i vårt eget liv. Vi kan påverka hur vi mår genom att i större utsträckning välja att utveckla sidor hos oss själva som vi trivs med och som gör oss lyckliga. Det är inte mer ansvarsfullt att göra tråkiga saker än roliga. Och vi har till och med ett ansvar för att faktiskt jobba för att må bra!

Krig och nöd är en del av vår dagliga nyhetsrapportering. Låt oss ta vårt ansvar genom det vi kan göra, istället för att fokusera på det vi inte kan göra något åt. Använd dina gåvor, din kunskap och dina egenskaper för att skapa en bättre värld. Gör det du kan med det du har! Är det att åka som volontär till ett flyktingläger – gör det! Är det att sätta in pengar till ett hjälpprojekt – gör det! Är det att ge hopp om en ljus framtid på fikarasten på jobbet – gör det! Är det att se till att du mår bra, har goda relationer och visa kärlek i din omgivning – gör det!

Så istället för att känna rädsla över framtiden, så se dina möjligheter till att göra en skillnad med ditt liv – varje dag! Gör bättre val när det gäller miljön, ekonomin och din egen hälsa. Gör något av dina gåvor, egenskaper och kunskaper för att skapa en bättre värld. Medan du ägnar dig åt att göra den bit av världen som du har inflytande över till en bättre plats, så kommer du också känna hur hoppet växer när andra blir inspirerade av det du gör!

Var inte rädd!

Min pappa har skrivit en bok om Bibelns profetior och vilket hopp som de ingjuter. Läs gärna mer om hans bok Framtiden är vår här:

http://bibelntillalla.se/framtiden-ar-var/

Besök oss gärna på Facebook, Twitter och på BibelnTillAlla.se

Gud välsigne dig!

Cecilie Östby

Bibeln Till Alla

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s