När det perfekta äntligen får stå undan

Det här är inte mitt första och inte mitt sista utlåtande om konst. Det tog länge för mig att ge upp analogt foto för det digitala. Då som nu kan jag bli trött av strävan mot det perfekta. Det som gör det här lite extra sjukt är att det perfekta inte finns. Och sen, tänk vad tråkigt om det perfekta fanns?

Vad gäller konst, i alla fall fotografi som jag har som favorit, så är det för mig viktigt att ifrågasätta det perfekta. Speciellt eftersom det får mer och mer plats i samhället. Trots allt handlar modern konst om att ifrågasätta aktuella frågor. Det är det enkla, det är också det svåra. Det gäller verkligen att tänka efter, det gäller att sätta sin prägel, sin tanke, sin åsikt på saker.

Det här leder oavkortat till en vidare samhällsdebatt. När ska vi, du och jag, bli nöjda? Det är så mycket runt omkring oss som vi bara vill ha mer av. Är det för att vi inte kan bli nöjda/ lyckliga eller är det för att vi inte vill?

På fotografier, eller film, kan man enkelt sätta effekter för att uppnå det som är nära det perfekta. Men vems perfekta är det? Det är viktigt att vi hittar vår egna perfekta. Mitt är det som inte är perfekt, det som har sin egen stil. Men vem säger att det är allas perfekta? Vad är ditt? Var vänlig och svara på den frågan.
Det kan vara väldigt svåra frågeställningar men jag tycker det i högsta grad är frågor att ägna en stund eller två åt. Den konstiga pixelsträvan är kanske rent tekniskt kopplat till en kamera men den hetsen finns på många platser, för många.

Ironiskt nog är jag väldigt intresserad av så kallade plastkameror. Det är ironiskt för i själva verket är det just plastiga saker som ifrågasätts. För mig är det dock ett steg bort från det plastiga, det är ett stag från strävan mot perfektion. Plast eller inte?

Många frågor att tänka på och besvara nu.

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s