Fråga Coachen: Jag känner skuld för mina felval

Fråga:

Jag är född som ensamt barn till två alkoholister. Utan tillsyn av föräldrar och få kamrater blev jag en destruktiv människa som inte kan älska sig själv. Jag har gått sönder många gånger av fel val och jag har djupa sår i mig. Men jag har kommit långt fram. Jag försöker inte skada mig själv längre.

Men jag har fått vara med om ett under. För snart 17 år sedan slutade jag att droga och förska ta mitt liv. Så en dag, när jag hade en liter vodka bredvid mig, så kände jag, tar du en droppe till så dör du. Jag slutade där och då. Låg inne på akuten i 24 timmar sedan åkte jag hem och isolerade mig. Utan något slutade jag med allt. Det var JESUS KRISTUS som tog över, Han vet hur envis jag är och hur destruktiv människa jag blev av min barndom och uppväxt.

Men jag känner skuld till mina felval och min nuvarande situation. Jag har varit blind när andra blivit skadade runt omkring mig och jag själv blev svindlad och bedragen. Detta mal i mig att jag inte har sett trots att jag själv varit utsatt för samma sak.  Jag orkar inte mer!

 Svar:

Tusen tack för ditt förtroende! Du har verkligen fått bära mer än de flesta och fått vara med om saker du aldrig borde ha fått uppleva. Men du är här nu! Precis som du säger är det ditt gamla liv! Det du har är nu och framtiden!
Jag förstår precis känslan av att man borde ha sett. Borde ha reagerat och gjort något. Men man kan inte begära det omöjliga. Du kan inte begära av dig själv att du skulle ha sett något du inte såg eller gjort något åt det du inte visste. Allt detta hindrar dig från att gå vidare.

Nyckeln till att bli fri från det förflutna är att acceptera att det har hänt och att acceptera att saker har hänt som du inte kunde påverka. Acceptera allt det som hände dig.
Jag vet att det är lättare sagt än gjort, men det är okej att släppa taget om allt det gamla och acceptera att du står där du står. Att acceptera var du är just nu och bestämma dig för hur du vill göra med din framtid.

Helt klart har du har gått igenom tuffa passager i ditt liv. Glöm nu inte var du står idag! Du är starkare än du tror och med Guds hjälp klarar du vad som helst! Och du har människor runt dig som älskar dig och är stolta över vad du har klarat av.
Du kommer att klara det här också! Och vänta bara vilket liv Gud har i beredskap för dig!
Jag tycker att det är intressant det du skriver om att Jesus vet hur envis du är. Tänk vad som händer när du använder den egenskapen i ditt syfte! Ingenting kan stoppa dig!

 

Gud välsigne dig extra mycket idag!
Cecilie

Bibeln Till Alla

 

Följ oss gärna på Bibeln Till Alla på Facebook, Twitter och BibelnTillAlla.se.

©Bibeln Till Alla och Cecilie Östby

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s