Fråga Coachen: Räcker jag till?

Fråga:

Hej! Hoppas få klarhet kring mitt nya jobb, känner osäkerhet men också tacksamhet, räcker jag till?

Svar:

Grattis till ditt nya jobb!

Det är inte konstigt när du börjar på ett nytt arbete inom ett helt nytt område att du ställer sig frågan om du räcker till och har det som krävs. Alla nya situationer och uppgifter som du ska hantera och inte minst alla nya människor som du kommer att möta i ditt nya jobb.

Osäkerhet och rädsla är nyttigt och håller oss ödmjuka inför nya, främmande situationer, så länge de känslorna inte tar över helt och hållet. Det gör dig mer alert och vaken i den lärsituation som det innebär att lära sig ett nytt jobb.

Ibland kan det kännas som att allt nytt är oss övermäktiga. Otillräcklighet och en känsla av att vara på fel plats kan då komma krypande.

Men i ditt fall verkar det inte vara så, för du uttrycker också tacksamhet över det nya som du har fått möjlighet att gå in i.

Det fantastiska är att vi klarar av så mycket mer än vi tror om oss själva. Och när vi gör vårt bästa och ber Gud hjälpa oss där vi inte räcker till själva, så klarar vi av alla motgångar som vi möter.

Att leva vårt allra bästa liv innebär inte att vi aldrig mer kommer att stöta på hinder eller problem. Utan hinder och problem så skulle vi ju inte utvecklas. Ibland är problemen och hindren så stora att vi inte tror att vi kommer att klara av det. Men att leva våra bästa liv innebär att räkna med hinder och att också räkna med Guds hjälp att ta oss igenom dem.

När du börjar ett nytt jobb är det en process innan du känner att du är helt och hållet hemma på arbetsplatsen. Räkna med att det tar ett år innan du är helt hemma med nya uppgifter, arbetskamrater, rutiner och vad som förväntas av dig. Då har du gått igenom alla årstider och rutiner som finns på företaget. Byter du uppgift inom ett företag är processen snabbare om du slipper byta arbetskamrater. Annars brukar det ta ungefär ett år.

Så vila i att du klarar av allt du möter, både med hjälp av dina nya arbetskamrater och med Guds hjälp. Och ta vara på allt nytt du lär dig.

Och ett varmt lycka till!

Besök mig gärna på Facebook, Twitter och BibelnTillAlla.se!

Gud välsigne dig!

Cecilie Östby

Bibeln Till Alla

©Bibeln Till Alla och Cecilie Östby

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s