The Christmas Candle

TCC_PosterFrån bästsäljande författare, Max Lucado, kommer THE CHRISTMAS CANDLE, en tidlös film för hela familjen.

Djupt i hjärtat av den engelska landsbygden ligger den förtrollande byn Gladbury. Legenden säger att vart 25 år besöker en ängel byns ljusmakare och berör ett enda ljus. Den som tänder detta ljus får ett mirakel på julafton. Men 1890, i början av den elektriska tidsåldern, kan denna gamla legend få ett slut .

När David Richmond (Hans Matheson), en progressiv ung präst, anländer till Gladbury, upptäcker byborna en ny formel för mirakel: goda gärningar och handlingar av vänlighet. Davids strävan att modernisera Gladbury sätter honom i strid med den gamla ljusmakerskan och han finner en osannolik allierad i den vackra skeptikern, Emily Barstow (Samantha Barks). Nu måste den eldiga ljusmakerskan kämpa för att bevara arvet från Julljuset. Men när ljuset försvinner, kolliderar det mirakulösa och det mänskliga till den mest häpnadsväckande julen byn Gladbury någonsin har sett.

Medverkande:

Hans Matheson (Clash of the Titans, Sherlock Holmes), Samantha Barks (Les Miserables), Lesley Manville (Disneys A Christmas Carol), Sylvester McCoy (The Hobbit Trilogy, Doctor Who), John Hannah (The Mummy, Fyra bröllop och en begravning), Barbara Flynn (Miss Potter), James Cosmo (Game of Thrones, Braveheart) och sångfenomenet, Susan Boyle, i sin långfilmsdebut.

Filmen har premiär i USA den 22 november 2013.

Källa: christmascandlemovie.com

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s