Fråga Coachen: Jag vill känna kärlek och lugn

Fråga:

Jag känner så mycket vrede, hat, bitterhet och förakt inom mig. Dessutom är jag självisk och krävande. Jag skulle vilja känna kärlek och lugn, frimodighet, tillit och förtröstan!
Jag vill våga ge ut mig själv, våga visa min svaghet och ta kontakt.
Jag vill att förlåtelsen ska genomsyra mig! Jag vill ha sanna, ärliga och goda relationer.

Svar:

Precis det här som du skriver om är en längtan du delar med de flesta. Att få vara öppen och ärlig, att få kärlek när man behöver det som mest och att kunna ge också förbehållslöst.

Priset för att vi ska kunna leva i den öppenheten är att våga visa vår sårbarhet.

Och bara genom att du skrivit till mig nu tagit första steget mot en av de saker som du önskar, nämligen det att våga visa din svaghet och ta kontakt.

Jag förstår att du menar att du också vill göra det till dina nära och kära. Och faktum är att jag tror att du har nyckeln till din situation där – att våga.

Rädslan för att göra fel, rädslan för att inte vara tillräcklig, rädslan för att vilja för mycket, kräva för mycket är det som skapar vrede, hat, bitterhet och förakt.

Det finns ingenting som är ett större hot mot vårt välbefinnande och lycka än rädslan. Att ta sig igenom alla skikt av vrede, hat, bitterhet och förakt och hitta anledningen till den, tar tid och det kräver mod. Men längst där inuti är jag säker på att du i all välmening bara försökt skydda något hos dig själv som du är rädd för att förlora.

Någon sa till mig att man räknat att det står ”var inte rädd” i olika former i Bibeln inte mindre än 366 gånger. En gång för varje dag på året och till och med för skottår. Det tror jag inte är en slump!

Rädslan bygger upp murar mellan människor. För varje sak som du är rädd för, skapas en mursten som läggs uppepå den andra. Till slut är muren så hög, att du omöjligt kan sträcka ut din hand genom den. Resultatet blir mörker, ensamhet och ännu mer rädsla.

En enda sak behöver du ha för att bryta ned den här muren. Och det är modet att öppna upp för kärleken.

Jag vet, jag har varit där själv. Öppnar du upp för kärlek, så öppnar du också upp för möjligheten att bli sårad. Kanske var det för att du blev sårad som du en gång täppte till mellan murstenarna ordentligt?

Men det finns inget annat sätt än att öppna upp, stå där utan skydd mot omvärlden. Det är det enda sättet att släppa in kärlek och det är det enda sättet att också ge ut kärleken.

Motsatsen till kärlek är inte hat, utan rädsla. Så var inte rädd.

Som jag sa, det kan ta tid att bryta ned din mur. Men jag skulle vilja uppmuntra dig till att ta ett första steg idag.
Jag skulle önska att du gör en sak idag. Blunda och föreställ dig hur du skulle vilja att det var. Hur är det i din familj när du känner kärlek och lugn? När du är frimodig, har tillit och förtröstan? När du ger ut dig själv, hur påverkar det människor runt omkring dig? När du visar dig svag och tar kontakt, hur påverkar det? När förlåtelsen genomsyrar dig – hur känns det i ditt liv då? När dina relationer är goda, sanna och ärliga – hur är det för dig då?
Ta dig tid i bön och blunda och föreställ dig allt detta.

Berätta gärna för mig sen vad det är du ser.

Klicka på länken och besök gärna Bibeln TIll Alla på Facebook, Twitter och Instagram.

Vill du ha nyhetsbrev från Bibeln Till Alla, klicka här!

Gud välsigne dig!

Cecilie Östby
Bibeln Till Alla

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s