Fråga Coachen: Hjälp! Min väninna tar min man ifrån mig!

Fråga

Hur hanterar jag svek från en väninna som försöker ta min man ifrån mig? Hon har tidigare varit gift med min man och blev änka för tre år sedan… 

Svar:

Tack för din fråga!

Till att börja med blir jag nyfiken på hur din väninna försöker ta din man och hur din man reagerar på det?

Det andra jag tänker på är vad som är din fråga egentligen? Är det hur du ska hantera din väninna efter hon har svikit, eller är det hur du ska kunna förhindra att din väninna lyckas ta din man?

I detta triangeldrama är ni tre enskilda individer som var och en för sig ansvarar för era egna handlingar.

  1. Din väninna ansvarar både för sitt svek mot dig och sitt försök att få tillbaka sin ex-man.
  2. Du ansvarar för hur du väljer att reagera och agera. Du kan också behöva fundera över om det verkligen pågår ett försök, eller om dina egna känslor spelar dig ett spratt?
  3. Och din man har kanske det viktigaste ansvaret att tydligt visa var han står. Om han tydligt visar att han väljer dig och att det inte är någon idé för någon annan att göra sig besvär, så är problemet ur världen.

Men du och jag kan inte lösa det som din man eller din väninna väljer att göra, vi kan bara diskutera vad du kan göra. Det du gör, tänker och säger är det enda du har 100 procent inflytande över.

Vi börjar med hur du ska hantera din väninna, om det var det som din fråga handlar om. Jag tror att det är viktigt att du är tydlig med att berätta för henne vad hon riskerar att förlora. Hon står inför ett val: 1. Fortsätta försöka och förlora din respekt och dig som vän eller 2. sluta försöka ta din man, be dig och din man om förlåtelse och att ni sedan får försöka hitta en väg framåt.

Om din oro handlar om att hon ska lyckas förföra din man, är det väl egentligen din man du behöver lösa saker med? Utgå inte ifrån att han är mottaglig för din väninnas försök. Han är ju gift med dig! Om han inte går med på att bli förförd, finns det inget att vara orolig över. Vilken är hans ståndpunkt i det här? 

Var tydlig med din man hur du tänker och känner. Det är alltid viktigt i en kärleksrelation att inte gå för sig själv och oroa sig över den andras känslor. Det blir så lätt missförstånd i onödan.

Hoppas att du får nytta av det här svaret och berätta gärna om hur det går!

Gud välsigne dig!

Cecilie Östby
Bibeln Till Alla 

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s