Angående dagens populärpolitik

”Kärlek, politik och rock n roll” det var en slogan för vänsterpartiet för inte allt för längesedan. Den är till och med sedan jag var ung (läs: yngre). Det var en känsla av gemenskap, oavsett om man är vänster eller höger. Det sker samma oroande, tycker jag, förändring på båda sidor av den politiska skalan.

I Sverige har vi en obotlig demokrati som vi stolt värnar om och utbildar de yngre om. När jag gick skola så var det viktigt med partier och ideologier. Numer känns det allt vanligare att, då man pratar med folk inför val, det är personligheter som är viktigast. Det faktumet att personer är viktigare än det kollektiva är skrämmande och något jag tycker vi måste kämpa emot, oavsett om vi är häger eller vänster. Det här är en fråga för allas framtid.

När det börjar komma extrema partier, som skrämmer den fadda massan, är det extra viktigt att vi tänker ”ideologi”, kanske. Kanske måste politik få en större plats i skolan, kanske måste den bli mindre ”rädd” för den? Lösningen på många problem är utbildning.

Det är genom kollektiva krafter vi kan bekämpa odemokratiska krafter. Enskilda personer kan inte göra något. Precis som enskilda personer inte kan vinna val. Trots de här faktumen, som många inser, tycker det mer och mer gå mot personval i Sverige. Samhället i stort, inte bara skolan, går mot en tillvaro som är ”lättare”. Vi drar oss för att röra för mycket på oss, mobiltelefonen och datorn är livsviktiga attribut. Vi orkar inte läsa på i lika stor utsträckning nu som då, känns det som i alla fall.

Allt, mer eller mindre, måste stå på Wikipedia. Det här problemet har pågått ett tag, men det har sannerligen eskalerat och blivit ett problem, tycker jag nog. Vi måste samlas mot detta!

Och här sitter jag, vid en dator och skriver, kollar min mobil ibland. Dubbelmoral?

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s