Pensionererna..

Under denna tid så har min pappa gått i pension. Den pension som han nu får räcker precis till att leva ett ok liv. Men till saken är den att han då jobbat 41 år i sträck utan att vara arbetslös eller pappa ledig. Vad sker när alla som varit sjukskrivna eller sjukpensionärer eller långtids arbetslösa blir pensionärer den dag de fyller 65 år?

Vem tar då ansvar för denna nya form av fattigdom som växer fram då? Blir det någon fattigdom? Det är också en fråga? Detta ämne väcker debatt som är väl värd att ta och det hoppas jag fler vågar göra. Det mest intressanta kommer alltid att bli följande..

Ska vi ha en helt nytt system som gör att pension inte är lika med fattigdom? Hur ska det i så fall se ut? Vilket politiskt parti gynnar egentligen pensionärernas intressen? Är det Sverigedemokraterna eller är det Socialdemokraterna? Min uppfattning är att hela systemet ska göras om så att alla får exakt lika oavsett vad man gjort i livet. Det skulle bli mer rättvist och ligga till grund för att äldre ska slippa den förnedrande fattigdomen.

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s