I fördumningens Sverige väller antisemiterna fram

Det fanns en tid när vi sa att vi aldrig skulle glömma. En tid då människor engagerade sig i det fruktansvärda som hände i Hitlers tredje rike – en tid då samhället upplyste och upplystes om detta historiens värsta folkmord. En tid då historierevisionister och antisemiter fick ytterst sval respons när de försökte förvränga verkligheten, eftersom alla visste vad som hände i Hitlers dödsläger.

Det var då det. Nu är en annan tid. Idag rycker många på axlarna åt världshistoriens värsta folkmord. Faktum är att de som främst berör Hitler och tredje världskriget är de som paradoxalt nog utnyttjar förintelsen av miljontals judar och andra för att komma åt det judiska folket. De flesta försöker gömma sitt judehat under påståenden om kritik mot staten Israel, men den lyser ändå igenom hos de allra flesta.

Och en av dem som döljer den sämst är SVT:s nya stjärnskott Gina Derawi,  som bloggar frenetiskt om sig själv och sitt ego och kallar sig ”kontroversiell” när hon kläcker korkade konspirationsteorier om 11 september och spyr ut sitt hat mot Israel. Hon använder samma unkna retorik som Hitlers hantlangare, fast hon gör det i glittrig plastförpackning istället för uniform.

”Den israeliska regeringen gör samma sak som Hitler gjorde mot deras folk fast med andra medel. De är rasister, de förtrycker, och de mördar folk som inte är som dem!” skriver hon på sin blogg.

Jag kan just se dem framför mig, dessa hemska judar i Gina Derawis värld. Med sina långa kroknäsor och med pengapåsen under armen smyger de sig på oss och mördar oss i sömnen och dricker våra barns blod…

Den verkliga världen ser dock annorlunda ut. I verkligheten finns det offer såväl som gärningsmän i både Israel och Palestina. Och i verkligheten finns det inga som helst likheter mellan Israel och Hitler.

Att Gina Derawi hatar judar kan bero på att hon själv har palestinskt påbrå. Att hon saknar historiekunskaper kan hon dock inte skylla på sitt ursprung. Antingen är hon obildbar och saknar förmåga att läsa och lära in, eller så utnyttjar hon sitt palestinska ursprung för att sprida sitt hat offentligt. Men det har alltid funnits antidemokrater som velat förringa Hitlers folkmord. Det stora problemet är att samhället numera låter dessa revisionister komma undan med sina rasistiska kränkningar och historielösa påståenden.

Den relativt utbredda allmänbildningen och de förhållandevis djupa historiekunskaper som en gång var utmärkande för Sverige tycks vara på upphällningen. Dumheten har fått fritt spelrum – den tycks till och med meriteras – och med den väller antisemiterna fram.

Därför är det egentligen inte förvånande att Gina Derawi, trots sin uttalade antisemitism, två år i rad har valts ut att leda melodifestivalen i statliga SVT. Det är ett tecken i tiden; ju ytligare desto bättre.

Men Melodifestivalen är betald med svenska folkets licenspengar. Det för med sig ett visst ansvar, och i detta ingår givetvis att hålla en någorlunda neutral ton i en så problematisk konflikt som den i Mellanöstern. När SVT nu valt att låta en uttalad antisemit leda ett så populärt program, hur glittrig och gullig hon än må se ut, har man både svikit sitt public service-uppdrag och dessutom handskats vårdslöst med svenska folkets pengar. Det är smaklöst, ynkligt och oförsvarligt.

Jag ska aldrig sluta göra de tystas röst hörd,aldrig! skrev Gina Derawi en gång på sin blogg.

Samma här. Så mitt självklara svar blir:

Jag kommer aldrig att låta en historielös antisemit stå oemotsagd. Aldrig.

Bitte Assarmo

Annons

En kommentar

  1. Jag blir rent ut förbannad när jag läser om hur Israel jämförs med nazisterna. Jag tror att de som hävdar det inte har ett hum om vad som sker i den delen av världen. Varje vecka körs det in 1138 långtradare från Israel till Gaza, bland annat 329 långtradare med mat. I parlamentet finns ett arabiskt parti som kämpar för att utplåna Israel. Jodå, de araber som är medborgare i Israel har rösträtt, vilket inte judar inte hade i nazityskland och inte heller har i arabvärlden. När Israel har gått i strid mot Hamas i Gaza så har man efter ett anfall hämtat skadade araber och för dessa till israeliska sjukhus för vård, så att de sedan kunnat fortsätta sin strid mot Israel. Förresten så erbjuder Israel sjukvård till Gaza-araberna. Så om nu Israel vore en skurkstat så borde dom kasta ut alla araber i landet. Man tar emot flyktingar från Afrikas horn, människor som smyger sig förbi Egyptiska militärer för att söka skydd i ISRAEL.

    Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s