”Det känns skönt på något vis att det finns fler som förstår mig”!

”Någon gång ska du väl ha barn”? Väl läst krönika och ett viktigt ämne att ta upp.

Jag lade upp en länk på min facebook och jag har skrivit innan om en intervju som jag kommer att vara med på; där vi kommer prata om att man som kvinna anses knasig om man inte vill ha barn, att man kan skrämma bort män på grund av att majoriteten av män vill ha barn och att i ett förhållande så riskerar man att bli lämnad ensam när mannen i ens liv vill ha barn.

Känns bra att kunna hjälpa och det känns bra att man får positiv respons också. Det var en mor som hade visat inlägget för sin dotter och dottern skrev ”Jag vill bara säga tack! Det känns skönt på något vis att det finns fler och att de förstår mig!” Känner att jag genom min ”hjälp” själv blir hjälpt för jag har mina dagar när jag kan känna mig allmänt okvinnlig just för att jag har gjort mitt val i livet. Det finns vissa dagar som jag önskar att jag var som andra kvinnor som vill ha barn men… Nej; det är jag inte. Jag är inte alltid stark. Ibland vill jag säga att jag inte kan få barn istället för att jag inte vill ha barn. Att inte kunna få barn är mer accepterat eftersom detta inte är något medvetet val man gör.

För mig känns det rätt naturligt att ta upp något som kanske kan vara något av ett litet samhällsproblem. Det är på något vis väldigt kvinnligt att föda barn och det är nästan tabu att säga att man inte vill. Det borde vara lika okej att i n t e  vilja ha barn som att vilja det. Jag hoppas att jag kan belysa detta och att vi som i n t e vill ha barn kan få lite större förståelse, jag hoppas att jag kan hjälpa andra.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s